Nieuwsbrieven

Layout niet goed? Klik hier om deze nieuwsbrief in uw reguliere webbrowser te bekijken.

NIEUWSBRIEF NR: 44 DATUM: 1 augustus 2020

Maandborrel

De eerste donderdag van de maand, 6 augustus, is er weer de maandborrel. Deze wordt gehouden in DET5 waar de gezellige ruimte rond de bar speciaal voor de NVT is gereserveerd.

Det5

Hier kunt u genieten van typische Nederlandse gerechten als erwtensoep, frikandel en bitterballen, naast Thaise en westerse gerechten. U kunt hier bijpraten en ervaringen uitwisselen met andere Nederlanders. Iedereen is welkom.

 
  Betreft: NVT Borrel
  Tijd: 2020-08-06 19:00
  Plaats: DET5
  Adres: 41 Sukhumvit Soi 8
  BTS: Nana
 

NVT Zeezicht: hoog en nat

Zeezicht

Op 4 augustus willen we de westelijke oever van de Chao Phraya rivier bezoeken, in de buurt van de Memorialbrug. Eerst gaan we de nieuwe tuinbrug bezoeken, die naast de Memorial brug ligt. De beplanting daarop is nog van recente datum en in de groei. Nu, nog zonder hordes toeristen, waan je je soms alleen op die brug met het mooie uitzicht.

Zeezicht

We steken de brug over en bezoeken aan de Thonburikant een 'kruip-door-sluip-door' tempel, de Wat Prayurawongsawat Worawihan. Deze heeft een grote witte stupa en een schildpaddenvijver.

We eindigen zoals gebruikelijk met een lunch, deze keer in de Portugese wijk langs de rivier, die op loopafstand van de tempel ligt.

Om bij de Memorialbrug te komen nemen we de boot met de oranje vlag vanaf BTS Saphan Taksin.

Wie mee wil is op dinsdag 4 augustus welkom onderaan de trap van exit 2 van BTS Saphan Taksin, rond 10:30 u. Aanmelden is niet nodig.


Dodenherdenking Kanchanaburi

Kanchanaburi

Kanchanaburi

Op 15 augustus eren we de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog in Azië door middel van herdenkingen en kransleggingen in Kanchanaburi en Chungkai. Een bijzonder jaar waarin wij 75 jaar na dato stilstaan bij de gevallenen en slachtoffers van oorlog en geweld.

U bent van harte welkom om aan de herdenking deel te nemen. Als u belangstelling heeft om de herdenkingen bij te wonen laat ons dan vóór 5 augustus aanstaande weten met hoeveel personen u wilt komen via een email aan de ambassade.

Ter gelegenheid van het 75ste herdenkingsjaar stelt de ambassade bloemen beschikbaar voor de aanwezigen om bij het herdenkingsmonument of op een zelf gekozen graf te plaatsen. Daarnaast biedt de Nederlandse ambassade een lunch aan.

Er zullen kransen worden gelegd namens de NVT Bangkok, Hua Hin en Pattaya.

* Bij voldoende aanmeldingen zal de NTCC het vervoer naar Kanchanaburi organiseren. Hiervoor wordt een eigen bijdrage van 500 THB per deelnemer gevraagd. Geeft u bij uw aanmelding aan of u van deze mogelijkheid gebruik wenst te maken. Het door de NTCC georganiseerde vervoer zal vanaf de Nederlandse ambassade vertrekken: 15 Soi Tonson, Phloenchit Road, Bangkok 10330.


De NVT publiceert haar activiteiten ook op de Website, Facebook en YouTube.


Mede mogelijk gemaakt door onze sponsors:

Goud Brons
KIS AA Insurance Brokers
Vischu.com

Dit is een nieuwsbrief van de Nederlandse Vereniging Thailand. U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u wel eens contact heeft gehad met de NVT. Deze wordt telkens aan leden, maar soms ook aan een wijdere kring verstuurd. Als u geen prijs stelt op volgende edities, stuur dan een lege e-mail via deze knop, of antwoord op deze mail met als boodschap "Stop Nieuwsbrief NVT".