Nieuwsbrieven

Layout niet goed? Klik hier om deze nieuwsbrief in uw reguliere webbrowser te bekijken.

NIEUWSBRIEF NR: 23 DATUM: 24 januari 2020

KIS avonturentrein picknick

KIS

KIS

Stap op de trein voor een avontuurlijke ochtend met activiteiten binnen en buiten.

Gezinnen met jonge kinderen worden uitgenodigd om mee te doen aan de Avonturentrein Picknick op zaterdag 1 februari van 09.00 - 12.00 bij KIS International School.

Er zijn veel spannende activiteiten zoals een echt treintje, poppenkast, verhaaltjes voorlezen, buiten spelen, spelletjes en knutselen.

Alle gezinnen met jonge kinderen zijn welkom, dus niet alleen leerlingen van KIS. De activiteiten zijn gericht op kinderen van 2 tot 6 jaar.

Deelname kost 400 baht per gezin, inclusief eten en drinken. Voor meer informatie over deze ochtend, over de gratis shuttlebus en om kaartjes te reserveren kunt u per email contact opnemen met K. Ying of anders hier.


NVT sociëteit Zeezicht: het Bangkokian Museum

Zeezicht

Op dinsdag 28 januari 2020 gaan we het 'Bangkokian museum' bezoeken in een zijstraat van de Charoen Krung. Dit museum vertelt de geschiedenis van een huis en zijn bewoners voor en na de Tweede Wereldoorlog in Bangkok. De eigenaresse wijdde het twee verdiepingen houten huis, in die tijd populair, aan haar moeder.

In een rustige oude tuin liggen vier gebouwen van rond 1937 en later, ingericht met eigendommen van de bewoners die nostalgie oproepen. Museumvrijwilligers kunnen over de verschillende ruimtes in de gebouwen vertellen.

De sfeer van het door een Chinese vakman gebouwde hoofdgebouw ademt de rust en de welvaart van de Thaise familie die er woonde uit. Meubels voor gerieflijke bewoning en gewone gebruiksvoorwerpen wisselen elkaar harmonisch af. Het voelt alsof de eigenaresse ieder moment kan binnenwandelen. Het externe keukengebouw en de praktijkruimtes van een huisarts in een derde gebouw zijn door hun inrichting alleen al het bezichtigen waard. Na onze rondgang door de huizen en de tuin met de vijvers lopen we naar de achterkant van het nabijgelegen Grand Postal Building.

Bangkokian

Hier is de Franse hotelschool Vatel gevestigd. Voor ongeveer 400 baht (incl. koffie of thee) kunnen we daar een prima driegangenmenu geserveerd krijgen door studenten, die voor een internationale carrière in de horeca worden opgeleid. Belangstelling om mee te gaan? Graag vóór zondag 26 januari 17:00uur aanmelden vanwege reservering in het restaurant.

Vertrek: dinsdag 28 januari om 10:00 uur bij exit 2 van MRT Sam Yan. We vertrekken vandaar met een stadsbus richting het gratis museum.


Koffieochtend in de Residentie

Twee militairen, Emiel Garstenveld en Jesse Jordens lopen 450 km langs de Birma spoorweg. Op donderdagochtend 30 januari zullen ze hierover vertellen tijdens een koffieochtend op de ambassade. Zie ook hun verlag op Youtube.

De Birma-spoorweg, ook wel de dodenspoorlijn genoemd, liep tussen Non Pladuk (Thailand) en Thanbyuzayat (Birma – nu Myanmar). Het werd tijdens de Tweede Wereldoorlog in 16 maanden aangelegd in opdracht van Japan.

Garstenveld

De Japanners zetten op grote schaal dwangarbeiders in: tussen de 180.000 en 250.000 Zuidoost-Aziatische burgers en 61.000 krijgsgevangenen. Elke dag lieten gemiddeld 75 mensen het leven. Er stierven 100.000 burgers en 15.000 geallieerde gevangenen. Onder hen 3.000 Nederlanders.

Emiel Garstenveld en Jesse Jordens startten bij station Ban Pong. Vanaf daar liepen ze 100 km over het originele spoor dat nog steeds in gebruik is.

Jordens

Daarna vervolgden ze het in onbruik geraakte spoor. De militairen waren op hun tocht volledig zelfvoorzienend en moesten maar zien waar ze zouden slapen.

 
  Betreft: Koffieochtend
  Tijd: 2020-01-30 10:00-12:00
  Plaats: Nederlandse Ambassade
  Adres: 106 Witthayu Road
  BTS: Chitlom
 

Deze koffieochtend is voor iedereen toegankelijk, wel graag aanmelden.


De NVT publiceert haar activiteiten ook op de Website, Facebook en YouTube.


Mede mogelijk gemaakt door onze sponsors:

Goud Brons
KIS AA Insurance Brokers 3 October Vereeniging
Vischu.com

Dit is een nieuwsbrief van de Nederlandse Vereniging Thailand. U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u wel eens contact heeft gehad met de NVT. Deze wordt telkens aan leden, maar soms ook aan een wijdere kring verstuurd. Als u geen prijs stelt op volgende edities, stuur dan een lege e-mail via deze knop, of antwoord op deze mail met als boodschap "Stop Nieuwsbrief NVT".