Nieuwsbrieven

Layout niet goed? Klik hier om deze nieuwsbrief in uw reguliere webbrowser te bekijken.

NIEUWSBRIEF NR: 22 DATUM: 20 januari 2020

NVT sociëteit Zeezicht: het Bangkokian Museum

Zeezicht

Op dinsdag 28 januari 2020 gaan we het 'Bangkokian museum' bezoeken in een zijstraat van de Charoen Krung. Dit museum vertelt de geschiedenis van een huis en zijn bewoners voor en na de Tweede Wereldoorlog in Bangkok. De eigenaresse wijdde het twee verdiepingen houten huis, in die tijd populair, aan haar moeder.

In een rustige oude tuin liggen vier gebouwen van rond 1937 en later, ingericht met eigendommen van de bewoners die nostalgie oproepen. Museumvrijwilligers kunnen over de verschillende ruimtes in de gebouwen vertellen.

De sfeer van het door een Chinese vakman gebouwde hoofdgebouw ademt de rust en de welvaart van de Thaise familie die er woonde uit. Meubels voor gerieflijke bewoning en gewone gebruiksvoorwerpen wisselen elkaar harmonisch af. Het voelt alsof de eigenaresse ieder moment kan binnenwandelen. Het externe keukengebouw en de praktijkruimtes van een huisarts in een derde gebouw zijn door hun inrichting alleen al het bezichtigen waard. Na onze rondgang door de huizen en de tuin met de vijvers lopen we naar de achterkant van het nabijgelegen Grand Postal Building.

Bangkokian

Hier is de Franse hotelschool Vatel gevestigd. Voor ongeveer 400 baht (incl. koffie of thee) kunnen we daar een prima driegangenmenu geserveerd krijgen door studenten, die voor een internationale carrière in de horeca worden opgeleid. Belangstelling om mee te gaan? Graag vóór zondag 26 januari 17:00uur aanmelden vanwege reservering in het restaurant.

Vertrek: dinsdag 28 januari om 10:00 uur bij exit 2 van MRT Sam Yan. We vertrekken vandaar met een stadsbus richting het gratis museum.


Koffieochtend in de Residentie

Twee militairen, Emiel Garstenveld en Jesse Jordens lopen 450 km langs de Birma spoorweg. Op donderdagochtend 30 januari zullen ze hierover vertellen tijdens een koffieochtend op de ambassade. Zie ook hun verlag op Youtube.

De Birma-spoorweg, ook wel de dodenspoorlijn genoemd, liep tussen Non Pladuk (Thailand) en Thanbyuzayat (Birma – nu Myanmar). Het werd tijdens de Tweede Wereldoorlog in 16 maanden aangelegd in opdracht van Japan.

Garstenveld

De Japanners zetten op grote schaal dwangarbeiders in: tussen de 180.000 en 250.000 Zuidoost-Aziatische burgers en 61.000 krijgsgevangenen. Elke dag lieten gemiddeld 75 mensen het leven. Er stierven 100.000 burgers en 15.000 geallieerde gevangenen. Onder hen 3.000 Nederlanders.

Emiel Garstenveld en Jesse Jordens startten bij station Ban Pong. Vanaf daar liepen ze 100 km over het originele spoor dat nog steeds in gebruik is.

Jordens

Daarna vervolgden ze het in onbruik geraakte spoor. De militairen waren op hun tocht volledig zelfvoorzienend en moesten maar zien waar ze zouden slapen.

 
  Betreft: Koffieochtend
  Tijd: 2020-01-30 10:00-12:00
  Plaats: Nederlandse Ambassade
  Adres: 106 Witthayu Road
  BTS: Chitlom
 

Deze koffieochtend is voor iedereen toegankelijk, wel graag aanmelden.


Dutch Valentine's Eve Party

Biggles Band

De NVT organiseert op 13 februari samen met de NTCC en Thailand Zakelijk een feestelijke Valentine’s Eve Party in de Barsu Bar van het Sheraton Grande Sukhumvit. Er is een optreden van de Biggles Big Band o.l.v. Adrie Braat, die opnieuw een reis naar Thailand maakt.
Antje Monteiro Thomas Berger DJ Miss More

Verder zijn er optredens van:

  • Musical ster Antje Monteiro die twee jaar de hoofdrol vertolkte in Mama Mia
  • Thomas Berge, bekend van de Toppers en het programma van Jan Smit
  • DJ Miss More (Marjolijn Abbink) die naast DJ ook kampioen Taekwondo is.

De toegang is gratis vanaf 19.30 en aanmelden is niet noodzakelijk. Voor softdrinks en bier geldt een speciale prijs van 100 baht, wijn 200 baht, te betalen met coupons die per vijf stuks worden verkocht.

Wie van tevoren wat wil eten is er een groot buffet vanaf 18 uur op de eerste verdieping voor 1250 baht net. Alleen voor het buffet van tevoren graag aanmelden.

 
  Betreft: Dutch Valentine's Eve Party
  Tijd: 2020-02-13 19:30
  Plaats: BarSu Bar (begane grond)
van Sheraton Grande Sukhumvit
  Adres: 205 Sukhumvit Road
  BTS: Asok
  MRT: Sukhumvit
 

Deze avond wordt ondersteund door de hotels Okura, Indigo, Sheraton en Mermaid en bovendien KLM en Gevah Invest.


De NVT publiceert haar activiteiten ook op de Website, Facebook en YouTube.


Mede mogelijk gemaakt door onze sponsors:

Goud Brons
KIS AA Insurance Brokers 3 October Vereeniging
Vischu.com


Dit is een nieuwsbrief van de Nederlandse Vereniging Thailand. U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u wel eens contact heeft gehad met de NVT. Deze wordt telkens aan leden, maar soms ook aan een wijdere kring verstuurd. Als u geen prijs stelt op volgende edities, stuur dan een lege e-mail via deze knop, of antwoord op deze mail met als boodschap "Stop Nieuwsbrief NVT".