De NVT publiceert haar activiteiten voor Nederlanders in Thailand naast deze website ook in de Nieuwsbrief, op Facebook, op YouTube en in het NVT Magazine de Tegel.


Dodenherdenking Kanchanaburi

Kanchanaburi Kanchanaburi

Het is dit jaar 75 jaar geleden dat de Tweede Wereldoorlog werd beëindigd. Vele miljoenen verloren in deze afschuwelijke strijd hun leven. Elk jaar worden op de erevelden van Kanchanburi de slachtoffers in dit deel van de wereld herdacht, waaronder niet alleen de plaatselijke bevolking maar ook mensen afkomstig uit landen buiten Azië zoals Engelsen en Australiërs; maar ook ongeveer 3000 Nederlanders, van wie een groot aantal in Kanchanburi begraven ligt.

Kanchanaburi Kanchanaburi Kanchanaburi

Ook dit jaar was er weer een plechtigheid, ondanks de corona pandemie toch wat meer uitgebreid dan gewoonlijk. Deze begon op de Erebegraafplaats Don Rak en was een overwegend Nederlandse aangelegenheid. In de stromende regen hield ambassadeur ZE Kees Rade voor ongeveer 120 aanwezigen een bewogen toespraak waarin niet alleen het verleden werd herdacht, maar ook een blik naar de toekomst werd geworpen. Ook toekomstige generaties mogen niet vergeten hoe velen hun leven gaven voor onze vrijheid. Twee Thaise militairen bliezen op hun trompetten "Taptoe" en na het in acht nemen van 2 minuten stilte werden meerdere kransen gelegd waaronder ook één namens de NVT Bangkok, Pattaya en Hua Hin.

Kanchanaburi Kanchanaburi

Inmiddels was het weer droog geworden en was er een indrukwekkende door de Engelsen georganiseerde plechtigheid op de Erebegraafplaats Chungkai. Ook hier toespraken, de "Last Post", stilte en kransleggingen, ook weer namens de NVT Bangkok, Pattaya en Hua Hin.

Nieuwsbrief ontvangen?

Klik hier om de nieuwsbrief te ontvangen

Sponsors

AA Insurance Brokers


KIS International School

Advertenties

uw advertentie